Početna Blog 17 Najjeftinijih plug-in hibridnih automobila (u 2024.)

17 Najjeftinijih plug-in hibridnih automobila (u 2024.)

U ovom blog postu ću ti otkriti 17 najjeftinijih plug-in hibridnih automobila koje trenutno možeš kupiti u Hrvatskoj.

Osobno sam provjerio specifikacije i cijene svih vozila koja se trenutno mogu kupiti u Hrvatskoj kako bi pronašao modele koji nude opciju s plug-in hibridnim pogonom.

Osim cijene, za svaki model ću ti objasniti njegove prednosti i nedostatke u odnosu na slična vozila drugih proizvođača.

Nastavi čitati.

Najjeftiniji plug-in hibridi u 2024.

Popularnost električnih vozila u zadnjih par godina s razlogom raste, jer nude mnoštvo prednosti u odnosu na vozila na fosilna goriva.

Jedna od najvećih prednosti zbog kojih se kupci odlučuju za kupnju električnog vozila je izuzetno nizak trošak vožnje.

Vožnja električnih vozila je, zbog izuzetno niske cijene električne energije u usporedbi s benzinskim gorivom, neusporedivo jeftinija.

Ipak, električna vozila imaju mane, poput ograničenog dometa i dugog vremena punjenja baterija, koje će odbiti neke vozače.

Neki vozači vide optimalno rješenje u plug-in hibridnim vozilima (PHEV).

Plug-in hibridi imaju uobičajen benzinski motor koji radi u kombinaciji s električnim motorom pogonjenim električnom energijom iz baterija. 

Električni motor i punjenje kod kuće ti omogućuju jeftinu vožnju na struju na kraćim relacijama po gradu gdje je potrošnja benzinskog motora najveća, a benzinski motor ti osigurava potreban domet na dužim putovanjima.

Mana plug-in hibridnih automobila je velika početna cijena koja često nije opravdavala uštede dobivene vožnjom na struju.

Dobra vijest je to da su baterije, koje su jedan od najskupljih dijelova električnih i plug-in hibridnih vozila, značajno pojeftinile.

Zbog toga su plug-in hibridi postali puno privlačniji kupcima, a to dokazuje i trenutna ponuda plug-in hibridnih vozila koja je najveća ikada.

U nastavku ti donosim 17 najjeftinijih plug-in hibridnih automobila koji se trenutno mogu kupiti.

17. Toyota Prius Plug-in Hybrid


Početna cijena: 48.768,00 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 0,5 l/100 km
Doseg na struju: do 72 km

Toyota Prius ima atraktivan vanjski dizajn koji podsjeća na Lamborghinijeve modele, a unutrašnjost je praktična i prostrana. 

Potrošnja goriva od 0,5 l/100 km i doseg na struju od 72 km čine ga idealnim za gradsku vožnju i povremena duža putovanja.

Infotainment sustav je brz i jednostavan za korištenje, a fizičke tipke za upravljanje klimatizacijom su praktične i lako dostupne. 

Jedina zamjerka unutrašnjosti je manji prostor za glavu na stražnjim sjedalima zbog coupe dizajna karoserije.

Zanimljivost je da Prius nudi paket opreme sa solarnim krovom koji nadopunjava bateriju tijekom sunčanih dana.

Cijena od 48.768,00 EUR je relativno visoka, a za tu cijenu se može kupiti i potpuno električno vozilo. 

S druge strane, Prius nudi niže troškove održavanja i veću praktičnost u odnosu na puno električne automobile, a na dužim putovanjima zbog konvencionalnog motora nećeš morati brinuti o dosegu.

Toyota Prius Plug-in Hybrid je dobar izbor za one koji traže praktičan i atraktivan automobil s niskom potrošnjom goriva i velikim dometom na struju. 

Cijena je možda malo visoka, ali Prius nudi niz prednosti koje ga čine vrijednim razmatranja.

16. Cupra Leon VZ E-Hybrid


Početna cijena: 47.621,67 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 1,3 l/100 km
Doseg na struju: do 58 km

Cupra Leon je jedan od tri modela Cupre koji su dostupni s plug-in kombinacijom pogona.

S plug-in hibridnim pogonom nije dostupan u osnovnom modelu opreme, već isključivo s VZ paketom koji kod njegovog najvećeg konkurenta, Volkswagen Golfa, odgovara GTI paketu opreme.

Zbog toga je Cupra Leon E-Hibrid skuplji od plug-in hibridne verzije Golfa kojeg je moguće kupit s osnovnom opremom.

Unutrašnjost je prostrana, a infotainment je koristan, no zbog velikog broja opcija može nepraktičan za korištenje tijekom vožnje.

Zanimljiva značajka Cupre Leon je ambijentalno osvjetljenje koje se nalazi i na vratima i kada se drugi automobil nalazi u mrtvom kutu, svijetli i tako upozorava vozača na opasnost.

Najveća mana su mu mali, prtljažnik koji u plug-in hibridnoj varijanti ima samo 270 litara raspoloživog prostora, i sporo punjenje baterije.

Nekim kupcima problematična može biti relativno visoka cijena zbog koje će se možda radije odlučiti za kupnju plug-in hibridnog Golfa ili značajno jeftinijeg Seat Leona.

15. Opel Grandland Plug-in Hybrid


Početna cijena: 45.555,00 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 1,3 l/100 km
Doseg na struju: do 56 km

Opel Grandland Plug-in Hybrid ima privlačnu početnu cijenu od 45.555,00 EUR i obećava ekonomičnu vožnju s kombiniranom potrošnjom goriva od 1,3 l/100 km te dosegom na struju od 56 km. 

Unutrašnjost automobila je prostrana, iako manja nego kod nekih konkurenata, a prtljažni prostor je u odnosu na benzinsku inačicu smanjen na 390 l (1650 l sa sklopljenim sjedalima) zbog baterija smještenih u podu.

Vanjski dizajn automobila nije revolucionaran, ali je ugodan i moderan, te pomalo podsjeća na Škodina vozila.

Infotainment sustav nudi sve potrebne funkcije, ali je pomalo spor i zastario. 

Za razliku od nekih drugih modela, Grandland Plug-in Hybrid ima fizičke tipke za upravljanje klimatizacijom, što je praktično i korisno.

Automobil se ističe svojim praktičnim rješenjima, ekonomičnošću i ugodnom vožnjom. 

Ipak, ako tražiš dinamičnije iskustvo vožnje, Grandland možda nije idealan izbor jer je pomalo spor kod ubrzavanja.

Opel Grandland Plug-in Hybrid dobra je opcija za one koji traže praktičan, ekonomičan i ugodan SUV s opcijom vožnje na struju. 

14. Golf eHybrid


Početna cijena: 44.330,11 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 0,9 l/100 km
Doseg na struju: do 79 km

Golf eHybrid nudi udoban i prostran interijer s prtljažnim prostorom od 381 litre, što ga svrstava među veće u klasi. 

Iritantno može biti to što nema pomičnu podnicu u prtljažniku, pa se kabeli za punjenje moraju držati u njemu.

Golf eHybrid se ističe i dosegom na struju od 79 km, što će značajno smanjiti potrošnju goriva, osobito u svakodnevnim gradskim vožnjama. 

Unutrašnjost automobila je moderna i opremljena infotainment sustavom s brojnim funkcionalnostima od kojih ti mnoge neće niti trebati. 

Za upravljanje klimatizacijom i radijem koriste se dodirne kontrole, što može biti nezgodno u vožnji. 

Dodatno, te kontrole nemaju osvjetljenje zbog čega ih je praktički nemoguće koristiti noću.

Golf eHybrid je dobar plug-in hibridni automobil s velikim prtljažnim prostorom, dobrim dosegom na struju i malom potrošnjom goriva. 

S obzirom na funkcionalnosti i veliki kapacitet baterije, njegova početna cijena je konkurentna u odnosu na slične modele na tržištu zbog čega ga svakako uzmi u obzir ako si u potrazi za plug-in hibridom.

13. Kia Niro Plug-in Hybrid


Početna cijena: 44.099,00 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 1,1 l/100 km
Doseg na struju: do 42 km

Kia Niro Plug-in Hybrid je odličan izbor za sve koji traže praktičan i štedljiv plug-in hibridni SUV. 

Uz izgled koji djeluje futuristički, ima prostranu unutrašnjost, a vožnja je izuzetno ugodna.

Mogućnost vožnje isključivo na struju do 42 kilometra čini ga idealnim za svakodnevne gradske potrebe.

S obzirom na to da je plug-in hibrid, uz električni motor ima i benzinski, pa ne moraš brinuti o tome da ćeš ostati bez struje na dužim putovanjima.

Potrošnja goriva je izuzetno niska, svega 1,1 l/100 km, dok je kapacitet prtljažnika od 343 l, zbog baterija koje su smještene u podu, nešto manji u odnosu na verziju s benzinskim motorom.

Iako infotainment sustav i klima uređaj imaju odlična rješenja, važno je napomenuti da se sustav za isključivanje potpora u vožnji može isključiti samo kroz infotainment sustav, što može biti nepraktično.

S cijenom početnog modela od 44.099 eura Niro se nalazi negdje u sredini ponude i svakako ga trebaš uzeti ako si u potrazi za plug-in hibridnim SUV-om.

12. Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid


Početna cijena: 43.788,08 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 1,7 l/100 km
Doseg na struju: do 55 km

Citroen C5 Aircross poput ostalih Citroen vozila ima specifičan vanjski dizajn koji privlači pozornost gdje god da se pojavi.

Dizajn modela s hibridnim pogonom se praktički ne razlikuje od modela s benzinskim ili dizelskim motorom i podsjeća na druge Citroenove modele.

Unutrašnjost je prostrana, no izrađena od jeftinijih materijala što može biti razočaravajuće s obzirom na nešto višu početnu cijenu.

Velika prednost kod svih Citroenovih modela su udobna sjedala koja u kombinaciji s odličnim sustavom amortizera vožnju čine iznimno ugodnom.

C5 Aircross ima iznenađujuće velik prtljažnik za plug-in hibridno vozilo od preko 600 litara s podignutim sjedalima.

Najveća mana je pomalo zbunjujuć infotainment sustav pa se zbog nedostatka fizičkih tipki, klimatizacijom mora upravljati koristeći ekran osjetljiv na dodir.

C5 Aircross plug-in hibrid je vrhunski obiteljski SUV, a ako ti se ne sviđa njegov izgled svakako pogledaj konkurentske modele, primjerice Hyundai Tucson, Peugeot 3008 i Ford Kugu.

11. Peugeot 3008 Plug-in Hybrid


Početna cijena: 43.404,00 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 1,5 l/100 km
Doseg na struju: do 59 km

Najnoviji model Peugeota 3008 izgleda fantastično.

Pomalo podsjeća na stari model, no osvježen je mnoštvom zanimljivih promjena zbog kojih će se svidjeti većini vozača.

S obzirom na to da se radi o većem SUV modelu, unutrašnjost je prostrana, a prtljažnik ima zapremninu ogromnih 520 litara što je više nego dovoljno za većinu vozača.

Novi 3008 se ističe velikim LCD ekranom infotainment sustava koji je brz jednostavan za korištenje.

Jedna od mana je to što nema fizičke tipke za upravljanje klimatizacijom nego se promjena temperature mora napraviti kroz infotainment sustav što je u vožnji izuzetno nepraktično.

Vožnja je ugodna i zanimljiva, a doseg od 59 km na struju značajno smanjuje troškove svakodnevne gradske vožnje.

Ako ti cijena nije problematična, a iz nekog razloga ti ne odgovara u potpunosti električni SUV, onda svakako uzmi u obzir plug-in hibridni model Peugeota 3008.

10. Peugeot 408 Plug-in Hybrid


Početna cijena: 43.188,00 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 1,2 l/100 km
Doseg na struju: do 64 km

Kao i kod modela 3008, moderan vanjski dizajn najnovijeg Peugeota 408 će privući pažnju gdje god d se s njim pojaviš.

Izgledom pomalo podsjeća na mali Lamborghini Urus.

Unutrašnjost je prostrana i napravljena od vrlo kvalitetnih materijala, kao i sjedala koja su izuzetno udobna.

Problem kod ovog automobila je to što se funkcionalnostima klima uređaja upravlja preka ekrana kroz infotainment sustav što u vožnji može biti izuzetno nepraktično.

Infotainment sustav je brz i vrlo je praktičan jer se svaka od ikona na početnom ekranu može zamijeniti i prilagoditi potrebama vozača.

Jedna od vrlo korisnih funkcionalnosti koje se ne mogu pronaći kod drugih plug-in hibrida je dopunjavanje baterije snagom motora tijekom vožnje.

Punjenje baterije možeš uključiti tijekom vožnje po autoputu gdje je benzinski motor učinkovitiji od električnog, a električni u gradu pri malim brzinama gdje benzinski motor nije toliko efikasan.

Jedna od većih mana mu je što osnovni model dolazi sa sporijim punjačem, a za brži je potrebno nadoplatiti za bolji paket opreme.

9. Opel Astra Plug-in Hybrid


Početna cijena: 43.000,00 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 1,1 l/100 km
Doseg na struju: do 60 km

Vanjski dizajn Opel Astre je vrlo zanimljiv, a zbog izbočenja po srediti podsjeća na Opelove modele od prije nekoliko desetljeća.

Ako se malo bolje zagledaš, možeš primijetiti kako izgledom također pomalo podsjeća na Volkswagen Golf.

Unutrašnjost je prostrana, a zbog položaja ekrana infotainment sustava i tipki podsjeća na unutrašnjost najnoviji Peugeot vozila.

To je logično jer su Opel i Peugeot unutar iste grupacije, no smatram kako su se kod Opela trebali ipak malo više potruditi.

Infotainment sustav je zadovoljavajuće, no neće te previše očarati, a dobro je to što se funkcijama klimatizacije upravlja preko posebnih tipki.

Jedna od velikih prednosti Opel Astre je njezin ogroman prtljažnik koji ima zapremninu od 422 l što ga čini jednim od najvećih prtljažnika u ovoj klasi automobila.

Problem je što se kod plug-in hibridne verzije, zbog baterija koje se nalaze u podu prtljažnika, volumen prtljažnika manji za 70 l od verzije s benzinskim motorom.

Ako si planirao kupiti plug-in hibridnog Golfa, svakako uzmi u obzir Opel Astru koja zbog nešto niže cijene može biti odlična alternativa.

8. Mitsubishi Eclipse Cross PHEV


Početna cijena: 41.794,41 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 2,0 l/100 km
Doseg na struju: do 55 km

Vanjski dizajn Mitsubishi Eclipse Crossa nije očaravajuć kao što to niti nismo navikli vidjeti kod Mitsubishija, no vrlo je moderan i ne izgleda jeftino.

Unutrašnjost Eclipse Crossa je dovoljno prostrana i vožnja je udobna.

Ipak, unutrašnji elementi su izrađeni od jeftinih plastičnih materijala i izgledaju zastarjelo.

To se posebno može primijetiti na ekranu infotainment sustava koji dizajnom i funkcionalnostima nije u skladu s trenutnim tržištem.

Eclipse Cross, baš kao i Peugeot 408, može tijekom vožnje koristeći snagu benzinskog motora nadopunjavat bateriju.

Iskreno, takvu funkcionalnost kod Mitsubishija nisam očekivao, a njezino pametno korištenje može značajno smanjiti trošak vožnje.

Doseg na bateriji od 55 km je standardan za plug-in hibride.

No, više me brine nešto veća kombinirana potrošnja koja daje naslutiti da benzinski motor trošni nešto više od drugih sličnih modela.

Cijena Eclipse Crossa je u usporedbi s drugim sličnim vozilima vrlo pristupačna, no postoje vozila poput Forda Kuge i Hyundai Tucsona koji su nešto jeftiniji, a kvalitetom su ipak korak ispred.

Ako tražiš plug-in hibridni SUV i nisi previše zahtjevan kada je u pitanju kvaliteta, Mitsubishi Eclipse Cross PHEV može biti odličan automobil za svakodnevnu vožnju i povremena duža putovanja.

7. Toyota C-HR Plug-in Hybrid


Početna cijena: 41.400,00 EUR
Kombinirana potrošnja goriva:  l/100 km
Doseg na struju: do 67 km

Vanjski dizajn najnovijih Toyotinih modela me iskreno oborio s nogu.

Vjerojatno zato što jako podsjećaju na Lamborghinijeve modele.

Kod najnovijeg C–HR-a su mi se najviše svidjela njegova svjetla koja su sa stražnje strane spojena led trakom u kojoj je na sredini ispisan naziv automobila.

Unutrašnjost je napravljena od vrlo kvalitetnih premium materijala, infotainment sustav je praktičan i brz, a klimatizacijom se upravlja uz pomoć zasebnih fizičkih tipki.

C-HR je dimenzijama manji automobil pa će zbog manje prostora na stražnjoj klupi višim osobama duge vožnje biti vrlo neudobne.

Prtljažnik je izuzetno malen zbog čega ovaj automobil nije prikladan za veće obitelji s više djece.

Najveći prednost C-HR-a je njegova izuzetno niska potrošnja, osobito kad je u pitanju plug-in hibrid koji ima doseg na struju do ogromnih 67 km.

Ako tražiš automobil s iznimno niskom potrošnjom i fenomenalnim izgledom, a možeš prijeći preko malog prtljažnika, svakako uzmi u obzir C-HR.

Ako pak tražiš obiteljski automobil, možda su neki drugi modeli s ove liste bolji odabir.

U slučaju da imaš ograničen budžet, svakako bi ti savjetovao da zaboraviš plug-in hibridne i pogledaš blage (MHEV) i potpune (FHEV) hibride.

6. Cupra Formentor E-Hybrid


Početna cijena: 41.087,78 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 1,2 l/100 km
Doseg na struju: do 59 km

Vanjski izgled Cupre Formentora je vrlo zanimljiv, moderan i pomalo podsjeća na automobila iz filma Transformeri.

Posebno se ističe crvena led traka koja cijelom dužinom spaja stražnja svjetla.

Unutrašnjost je prostrana, čak i na stražnjoj klupi na kojoj će se ugodno osjećati i visoke osobe za vrijeme dugih putovanja.

Infotainment sustav je zadovoljavajuć, a podsjeća na infotainment sustave drugih ostalih marki unutar Volkswagen grupacije poput Seata, Škode i Volkswagena.

Velika mana Formentora su kapacitivne tipke s kojima je izuzetno teško upravljati sustavom klimatizacije, osobito za vrijeme vožnje.

Formentor ima spori 3,6 kW punjač i nema opciju ugradnje jačeg punjača zbog čega je punjenje sporije nego u sličnim modelima konkurencije.

Ako tražiš automobil s malim troškovima svakodnevne vožnje po gradu, a želiš obiteljski auto s kojim ne moraš razmišljati o dometu na dužim putovanjima, Cupra Formentor može biti odličan odabir.

Ako ti je plug-in hibrid izvan budžeta, postoje znatno jeftinije verzije s benzinskim motorima koje naravno troše osjetno više goriva, ili razmotri druge plug-in hibride u nastavku ove liste.

5. Peugeot 308 Plug-in Hybrid


Početna cijena: 39.452,00 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 1,2 l/100 km
Doseg na struju: do 58 km

Kao i kod drugih najnovijih Peugeotovih modela, jedna od boljih stvari na Peugeotu 308 je njegov vanjski izgled, posebno prednja strana s ogromnim novim logotipom.

Unutrašnjost je prostrana, i na prednjoj i na stražnjoj klupi, a prtljažnik je relativno malen jer se baterije nalaze u podu prtljažnika.

Infotainment je praktičan i brz a jedina zamjerka je to što se kao i kod drugih sličnih Peugeotovih modela, klimatizacijom može upravljati isključivo preko ekrana što može biti izuzetno nepraktično u vožnji.

58 km dosega na struju će biti dovoljno za svakodnevne gradske vožnje, a punjenjem kod kuće preko noći se može značajno uštedjeti na troškovima vožnje.

Peugeot 308 je jedan od rijetkih plug-in hibrida s početnom cijenom ispod 40.000,00 EUR.

Većina njegovih direktnih konkurenata, poput Cupre Leon, Volkswagen Golfa i Opel Astre, skuplji su i po nekoliko tisuća eura.

Ako tražiš obiteljski plug-in hibrid s odličnim omjerom cijene i kvalitete, svakako uzmi u obzir Peugeot 308.

Ako ti je budžet ograničen, onda pogledaj jeftiniji Seat Leon koji u osnovnom model, zbog izuzetno niske cijene, dolazi s nešto slabijim paketom opreme.

4. Hyundai Tucson Plug-in Hybrid


Početna cijena: 39.090,00 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: -
Doseg na struju: do 50 km

Većina će se složiti kako Hyundai Tucson izgleda odlično, a posebno se ističe prednjim svjetlima kakva se ne mogu vidjeti niti na jednom drugom modelu.

Ako ga pogledaš sa stražnje strane, možeš primijetiti crvenu led traku koja spaja zadnja svijetla.

Ona izgleda fenomenalno, no led trake više nisu nikakva novost na današnjim automobilima jer ih ima većina novijih modela.

Ono što ćeš još primijetiti da Tucson nema stražnje brisače, točnije ima ih, ali su skriveni ispod stražnjeg spojlera.

S obzirom na to da je Tucson SUV, u unutrašnjosti ima više nego dovoljno mjesta.

Infotainment je praktičan i brz, a jedino što može stvarati problem su kapacitivne tipke koje je nepraktično koristiti prilikom vožnje.

Tucson ima izuzetno prihvatljivu cijenu za plug-ih hibridni SUV, jedino je jeftinija Ford Kuga dok je prvi sljedeći konkurent, Toyota Rav 4, preko 12.000,00 EUR skuplja.

Ako tražiš plug-in hibridni SUV, svakako uzmi u obzir Hyundai Tucson.

3. Kia XCeed PHEV


Početna cijena: 38.999,00 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: -
Doseg na struju: do 60 km

Kia XCeed PHEV je trenutno najjeftiniji plug-in hibridni crossover na tržištu.

Iako vanjski dizajn XCeeda nije u sladu s najnovijim modelima, on i dalje izgleda odlično.

U unutrašnjosti ima dovoljno mjesta za cijelu obitelj, no zadnja klupa, zbog coupe dizajna karoserije, može biti neudobna za veće osobe u tijekom dužih vožnji.

Infotainment je brz i praktičan, kao i u svim drugim modelima Kia vozila, a odlično je to što se klimatizacijom upravlja zasebnim fizičkim tipkama.

Kia XCeed plug-in hibrid je napravljen za maksimalnu uštedu na troškovima vožnje pa ju je moguće voziti u kao običnog hibrida, isključivo na struju ili na benzin.

Zanimljiva značajka koja se ne može vidjeti u drugim automobilima su LED svjetla ispod prednjeg vjetrobranskog stakla koja pokazuju stanje napunjenosti baterije koje se može vidjeti i s vanjske strane vozila.

Kia XCeed će svojim performansama i niskom cijenom zadovoljiti većinu vozača.

No, ako tražiš veći automobil ili plug-in hibrid s većom baterijom, razmotri Kiu Niro ili neki drugi SUV s ove liste.

2. Ford Kuga PHEV


Početna cijena: 37.345,58 EUR
Kombinirana potrošnja goriva:  l/100 km
Doseg na struju: do 65 km

Da se ne lažemo, Ford Kuga nije najljepše dizajniran automobil, no realno nije niti ružan.

Kuga ima specifičan dizajn koji će ti se ili svidjeti ili ne. 

Prednja strana automobila zbog izgleda svjetala podsjeća na Porsche modele dok je ostatak automobila poprilično dosadan.

Kuga je veći SUV i to se vidi u unutrašnjosti koja je prostrana i udobna.

Infotainment je praktičan, funkcionalan i jednostavan za korištenje, no pomalo zaostaje za infotainment sustavima najnovijih modela konkurencije.

Odlično je to što su kontrole za upravljanje klimatizacijom fizički odvojene tipke koje je vrlo jednostavno koristiti tijekom vožnje.

Najveća prednost Forda Kuge je nenormalno niska cijena u usporedbi sa sličnim modelima.

Primjerice, prvi sljedeći plug-in hibridni SUV je Hyundai Tucson koji je preko 1.700,00 EUR skuplji od Kuge.

Ako tražiš praktičan štedljiv plug-in hibridnu SUV i viđa ti se vanjski izgled, Ford Kuga bi ti svakako trebala biti pri vrhu liste za odabir.

1. Seat Leon FR e-Hybrid


Početna cijena: 36.478,91 EUR
Kombinirana potrošnja goriva: 1,1 l/100 km
Doseg na struju: do 60 km

Seat Leon je trenutno najjeftiniji plug-in hibrid na tržištu.

Vanjski dizajn Seat Leona je vrlo moderan, a najlakše ga je prepoznati po prednjim i zadnjim LED svjetlima.

Leon, baš kao i većina drugih modela Volkswagen grupacije, ima umjetne ispuhe koji se nekim automobilističkim entuzijastima neće svidjeti.

Meni osobno se dopadaju i mislim da poboljšavaju ukupni izgled automobila.

Unutrašnjost je prostrana i udobna, a svi elementi i materijali podsjećaju na druge modele Volkswagen grupacije, poput Volkswagen Golfa, Škode Octavije i Cupre Leon.

Infotainment je brz i praktičan, a mana su mu kapacitivne tipke za kontrolu klimatizacije koje mogu biti iritantne i nepraktične za korištenje u vožnji, posebno noću jer nisu osvijetljene.

Seat Leon je u principu isti automobil kao Cupra Leon, no sa slabijim motorom i slabiji paketom opreme što se svakako primijeti na cijeni.

Ako si planirao kupiti Golfa, Škodu Octaviju ili Peugeota 308, svakako uzmi u obzir i Seat Leona.

Bez obzira na nisku početnu cijenu, plug-in hibridni Seat Leon ima što za ponuditi.


Patrik Kranjčec
Patrik K.
Mag. Ing. Aeronaut.
Patrik je zaljubljenik u promet. Cilj mu je edukacijom kandidata za vozače povećati sigurnost prometa na hrvatskim cestama.

Planiraš upisati ili već ideš u autoškolu?

Pa što čekaš!?
Rješavaj testove i osiguraj si prolaz iz prve!