Početna Blog 15 Automobila s najmanjom potrošnjom goriva (u 2024.)

15 Automobila s najmanjom potrošnjom goriva (u 2024.)

U ovom blog postu ću ti otkriti 15 automobila s najmanjom potrošnjom goriva koje trenutno možeš kupiti.

Osobno sam provjerio specifikacije svih vozila koja se trenutno mogu kupiti u Hrvatskoj, a potom sastavio listu onih s najmanjom potrošnjom.

Podijelio sam ih u tri kategorije:

  • Benzinske automobile s najmanjom potrošnjom goriva
  • Dizelske automobile s najmanjom potrošnjom goriva, i
  • Hibridne automobile s najmanjom potrošnjom goriva.

Nastavi čitati.

Sadržaj:

  1. Automobili s najmanjom potrošnjom goriva
  2. Benzinski automobili s najmanjom potrošnjom goriva
  3. Dizel automobili s najmanjom potrošnjom goriva
  4. Hibridni automobili s najmanjom potrošnjom goriva (eng. mild-hibrid)

Automobili s najmanjom potrošnjom goriva

Cijene goriva su znatno skočile zadnjih par godina i logično je prilikom kupnje novog automobila razmišljati o kupnji automobila koji troši što manje goriva.

Pročitaj: “Kako smanjiti potrošnju goriva automobila i uštedjeti”.

Potrošnja goriva automobila može znatno utjecati na kućni budžet, a posebno kod obitelji s djecom, te kod onih koji posjeduju više od jednog automobila.

Ako uopće ne želiš trošiti gorivo onda je možda vrijeme da razmotriš opciju kupnje električnog vozila.

Ako pak, iz bilo kojeg razloga, nisi spreman za taj korak, u nastavku ti donosim listu benzinskih, dizelskih i hibridnih vozila koja troše najmanje goriva.

Na listama nema električnih vozila, niti plug-in hibridnih vozila, jer takva vozila mogu voziti, a da uopće ne troše gorivo, već za pogon koriste isključivo električnu energiju.

Na listama uspoređujemo najnovije modele vozila i njihovu kombiniranu potrošnju goriva prema WLTP (eng. Worldwide harmonized Light Vehicle Test Procedure) standardu.

Kombinirana WLTP potrošnja je ona koja se najčešće uspoređuje jer uzima u obzir različite scenarije vožnje i tako daje najrealniju procjenu potrošnje goriva vozila pri normalnoj uporabi vozila.

U slučaju da više automobila istog proizvođača ili grupacije koristi isti motor, pa zbog toga imaju istu potrošnju, prednost na listi je dobio onaj cjenovno jeftiniji model.

Benzinski automobili s najmanjom potrošnjom goriva

Opće je poznato kako automobili s benzinskim motorima troše više goriva od dizelaša.

Ipak, cjenovno su znatno pristupačniji pa mogu biti odličan izbor za one koji najviše voze po gradu i prevaljuju manje udaljenosti.

U nastavku pogledaj listu automobila s benzinskim motorima koji troše najmanje goriva.

5. Mitsubishi Spacestar 1.2-litre DOHC


Potrošnja goriva: 5,0 l/100 km
Motor: 1.2-litre DOHC
Snaga motora: 52 kW (71 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h): 14,1 s
Cijena osnovnog modela: 16.400,00 EUR

Mitsubishi Spacestar, s potrošnjom goriva od 5,0 litara na 100 kilometara, predstavlja izvrstan izbor za one koji žele uštedjeti na gorivu bez kompromitiranja performansi. 

Pogoni ga solidan 1.2-litarski DOHC motor s 52 kW (71 KS), pružajući dovoljno snage za gradske vožnje i duža putovanja. 

Ubrzanje od 0-100 km/h za 14,1 sekundu možda nije najbrže, ali u kombinaciji s pristupačnom početnom cijenom od 16.400,00 EUR, Spacestar nudi izvrsnu vrijednost za novac. 

Osim što se istaknuo po niskoj potrošnji goriva, ovaj model je zaslužan za svoje mjesto među najštedljivijim automobilima jer je istisnuo s liste konkurente poput Volkswagen Up! (5,1 l/100 km), Renault Twingo (5,1 l/100 km) i Škoda Fabia (5,1 l/100 km). 

Njegova manja prisutnost na našim cestama ne znači manjak kvalitete; naprotiv, Spacestar pruža udobnost, praktičnost i pouzdanost. 

S obzirom na rastuću važnost ekološke osviještenosti i niske potrošnje goriva, Mitsubishi Spacestar može biti privlačan izbor za vozače koji traže ekonomično i održivo vozilo, bez žrtvovanja udobnosti i funkcionalnosti.

4. Kia Picanto 1.0 DPI


Potrošnja goriva: 5,0 l/100 km
Motor: 1.0 DPI
Snaga motora: 50 kW (66 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h): 14,3 s
Cijena osnovnog modela: 15.399,00 EUR

Kia Picanto se ističe kao ekonomičan izbor među vozilima s najmanjom potrošnjom goriva. 

S opremom 1.0 DPI motorom snage 50 kW (66 KS) i ubrzanjem od 0-100 km/h za 14.3 sekundi, Picanto pruža solidne performanse uz istovremeno nisku potrošnju goriva od 5,0 litara na 100 km. 

Cijena osnovnog modela od 15.399,00 EUR čini ga pristupačnim, posebno u usporedbi s nekim konkurentima. 

Unatoč tome, važno je napomenuti da performanse Picanta možda neće oduševiti one koji traže izraženu sportsku dinamiku, no njegova konkurentska cijena i solidne karakteristike čine ga privlačnim izborom za vozače koji žele ekonomično vozilo s pristupačnom cijenom. 

Ovaj automobil se pozicionirao na četvrtom mjestu među benzincima s najvećom učinkovitošću potrošnje goriva, što ga čini praktičnim izborom za svakodnevne gradske vožnje. 

Potencijalni kupci također mogu cijeniti njegov kompaktni dizajn, lako upravljanje i praktičnost u gradskim uvjetima.

3. Toyota Aygo 1,0 VVT-i


Potrošnja goriva: 4,8 l/100 km
Motor: 1,0 VVT-i
Snaga motora: 53 kW (72 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h): 14,9 s
Cijena osnovnog modela: 18.074 EUR

Toyota Aygo se izdvaja kao izuzetno ekonomičan automobil s niskom potrošnjom goriva. Pokreće ga motor od 1.0 VVT-i snage 53 kW (72 KS), pružajući dobre performanse za gradske vožnje. 

Ono što čini Aygo posebnim jest činjenica da, unatoč svojoj snazi, održava impresivno nisku potrošnju goriva od 4,8 litara na 100 km. 

Ubrzanje od 0-100 km/h za 14,9 sekundi dodatno pridonosi solidnoj dinamici vožnje. 

Iako cijena osnovnog modela iznosi 18.074 EUR, što može biti nešto više u usporedbi s nekim konkurentima, Aygo nudi dobar omjer cijene i kvalitete. 

Toyota već dugi niz godina gradi reputaciju kao brend s vozilima s najmanjom potrošnjom goriva, a Aygo nastavlja tu tradiciju nudeći vozačima ekonomičnost bez kompromisa na performansama. 

S ovim modelom, vozači mogu očekivati učinkovito i pouzdano prijevozno sredstvo koje će smanjiti troškove goriva, čineći ga atraktivnim izborom za one koji traže vozilo s malom potrošnjom goriva.

2. Mazda 2 SkyActive-G


Potrošnja goriva: 4,8 l/100 km
Motor: SkyActive-G
Snaga motora: 55 kW (75 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h): 11.3 s
Cijena osnovnog modela: 17.436,90 EUR

Mazda 2 se ističe kao izvrsno ekonomično vozilo s niskom potrošnjom goriva što opravdava njezino mjesto na ovoj listi. 

Pokreće je inovativni SkyActive-G motor snage 55 kW (75 KS), a ubrzanje od 0-100 km/h za samo 11.3 sekundi je znatno bolje od prethodnika na ovoj listi. 

S deklariranom kombiniranom potrošnjom od 4,8 litara na 100 km prema WLTP standardu, Mazda 2 dijeli istu učinkovitost kao i neki drugi konkurenti sa slabijim motorima, poput Toyote Aygo. 

Ono što je posebno primjetno jest da Mazda 2 nudi visokokvalitetan doživljaj vožnje uz nešto nižu cijenu osnovnog modela od 17.436,90 EUR u usporedbi s Aygom. 

Osim toga, Mazda 2 donosi sportsku dinamiku vožnje, elegantan dizajn i sofisticiranost što je čini  atraktivnim izborom za one koji žele kombinirati ekonomičnost s visokim standardima udobnosti i stila. 

S ovim modelom, vozači ne samo da će uživati u štedljivoj potrošnji goriva već i u dinamičnom iskustvu vožnje što čini Mazdu 2 idealnim izborom za ljude koji traže automobil s malom potrošnjom goriva bez kompromisa na kvaliteti i performansama.

1. Hyundai i10 1.0 MPI


Potrošnja goriva: 4,5 l/100 km
Motor: 1.0 MPI
Snaga motora: 49,3 kW (67 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h):  15,0 s
Cijena osnovnog modela: 14.790,00 EUR

Hyundai i10 zauzima zasluženo prvo mjesto na listi automobila s najmanjom potrošnjom goriva, postavši trenutno najučinkovitije vozilo s benzinskim motorom. 

S impresivnom potrošnjom od 4,5 litara na 100 km, i10 se ističe kao ekonomičan izbor za vozače koji cijene štedljivost.

Iako se ubrzanje od 0-100 km/h odvija nešto sporije u dugih 15 sekundi, tajna iznimno niske potrošnje krije se u njegovom skromnom 1.0 MPI motoru snage 49,3 kW (67 KS). 

Osim što je šampion po potrošnji goriva, i10 se ponosi i najpristupačnijom cijenom među vozilima na ovoj listi, s početnom cijenom od 14.790,00 EUR. 

Time Hyundai i10 privlači vozače koji traže kombinaciju ekonomičnosti, pristupačnosti te solidne kvalitete. 

S obzirom na svoje iznimne karakteristike, i10 postaje idealan izbor za one koji žele pouzdan automobil s minimalnim troškovima goriva, pružajući istovremeno najbolji omjer cijene i učinkovitosti među vozilima s niskom potrošnjom goriva.

Dizel automobili s najmanjom potrošnjom goriva

Automobili s dizelskim motorima troše manje goriva, no ta se razlika primjećuje ako automobilom prelaziš velike udaljenosti.

Osim što troše manje goriva, modeli s dizelskim motorom nerijetko imaju veću snagu od istih modela pogonjenih benzinskim motorom što je svakako još jedan faktor koji može biti presudan prilikom kupnje.

Ipak, manja potrošnja i jači motori znatno podižu početnu cijenu dizelaša pa će za njih biti potrebno platiti više.

Također, najjeftiniji modeli kod većine proizvođača niti ne dolaze u kombinaciji s dizelskim motorom pa je kod kupnje dizelaša potrebno razmotriti veće i snažnije modele.

Još jedan problem dizelaša je taj što više zagađuju okoliš zbog čega su zabranjeni za vožnju unutar gradskih jezgri većih europskih gradova.

U nastavku ti donosim listu dizelaša koji troše najmanje goriva.

5. Citroen C3 BluHDi 100


Potrošnja goriva: 4,5 l/100 km
Motor: BluHDi 100
Snaga motora: 75 kW (102 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h): 10,2 s
Cijena osnovnog modela: 18.191,90 EUR

Citroen C3 izdvaja se među vozilima koji najmanje troše po svojoj iznimno niskoj potrošnji goriva od samo 4,5 litara na 100 kilometara. 

Opremljen solidnim BluHDi 100 dizelskim motorom snage 75 kW (102 KS), ovaj automobil ne samo da čuva budžet, već pruža i zadovoljavajuće performanse na cesti. 

U usporedbi s Hyundaijem i10, benzinskim automobilom koji najmanje troši, Citroen C3 ima znatno bolje ubrzanje, pa od 0-100 km/h ide za samo 10,2 sekunde, što je čak 5 sekundi manje. 

S izrazito niskom cijenom za automobil s dizelskim motorom od svega 18.191,90 EUR, ovaj model u isto vrijeme nudi dobre performanse i užitak u vožnji.

Ako tražiš automobil s dizelskim motorom koji u isto vrijeme ima nisku potrošnju goriva, solidne performanse i nisku cijenu, Citroen C3 BluHDi 100 je automobil koji to sve pruža.

4.Opel Mokka 1.5 Dizel


Potrošnja goriva: 4,4 l/100 km
Motor: 1.5 Dizel
Snaga motora: 81 kW (110 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h): 10,8 s
Cijena osnovnog modela: 29.863,00 EUR

Opel Mokka zauzima četvrto mjesto na listi dizelaša s najmanjom potrošnjom goriva, impresivno trošeći samo 4,4 litre na 100 kilometara. 

Opremljen 1.5 Dizel motorom snage 81 kW (110 KS), Mokka se ističe manjom potrošnjom goriva od Citroena C3, iako ima nešto snažniji motor. 

Unatoč tome, ubrzanje od 0-100 km/h je približno jednako, dok je cijena osnovnog modela s visokih 29.863,00 EUR znatno veća u usporedbi s Citroenom C3. 

Važno je napomenuti da Mokka ima SUV konstrukciju, za razliku od C3 koji je hatchback, što može utjecati na odabir prilikom kupnje. 

Manja potrošnja goriva i jači motor čine Mokku privlačnim izborom za ljubitelje SUV-a, ali potrošnja i cijena mogu biti presudni faktori u odabiru između ovih modela.

3. Volkswagen Golf 8 2.0 TDI


Potrošnja goriva: 4,2 l/100 km
Motor: 2.0 TDI
Snaga motora: 85 kW (115 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h): -
Cijena osnovnog modela: 30.236,83 EUR

S potrošnjom goriva od samo 4,2 litre na 100 kilometara Volkswagen Golf 8 zauzima treće mjesto na listi automobila s najmanjom potrošnjom goriva. 

Opremljen moćnim 2.0 TDI motorom snage 85 kW (115 KS), Golf ne samo da nadmašuje snagu svojih prethodnika na listi, već i dalje štedi gorivo. 

Iako brzina ubrzanja nije navedena, očito je da Golf 8 pruža dinamične performanse uz iznimno nisku potrošnju goriva. 

Cijena osnovnog modela od 30.236,83 EUR može izgledati visoka, ali treba napomenuti da se ne temelji samo na efikasnosti goriva. 

Tu su i prestižni Volkswagen brend te prepoznatljiv model Golf, koji dodatno opravdavaju trošak. 

Ako tražite kombinaciju performansi, ekonomske vožnje i uglednog brenda, Volkswagen Golf 8 2.0 TDI može biti atraktivan izbor na tržištu automobila s malom potrošnjom goriva.

2. Škoda Octavia 2,0 TDI


Potrošnja goriva: 4,2 l/100 km
Motor: 2,0 TDI
Snaga motora: 85 kW (115 KS) 
Ubrzanje (0-100 km/h): -
Cijena osnovnog modela: 27.996,58 EUR

S potrošnjom od niskih 4,2 litara na 100 km, Škoda Octavia zauzima drugo mjesto na listi vozila s najmanjom potrošnjom goriva, podjednako kao i prethodnik, Volkswagen Golf 8. 

Ovaj model dijeli identičan motor s Golfom 8 jer oba brenda pripadaju istoj grupaciji, što rezultira sličnom deklariranom potrošnjom goriva. 

Unatoč tome, cijena osnovnog modela Octavie od 27.996,58 EUR, iako nešto viša od prethodnika na listi, ipak ostaje pristupačnija od Golfa 8. 

Ta razlika u cijeni može se opravdati poboljšanim performansama i većim prostorom s obzirom na to da je Octavia veći obiteljski automobil. 

Octavia nije samo štedljiva u potrošnji goriva, već i pruža odlične performanse što je čini idealnim izborom za obitelji koje žele kombinaciju ekonomski prihvatljive vožnje i prostranosti. 

S obzirom na svoj položaj na ljestvici niske potrošnje goriva i pristupačnu cijenu, Škoda Octavia predstavlja iznimno dobar izbor za one koji traže učinkovitost bez kompromisa na performansama i udobnosti.

1. Renault Clio dCi 100


Potrošnja goriva: 4,1 l/100 km
Motor: dCi 100
Snaga motora: 74 kW (100 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h): 11,4 s
Cijena osnovnog modela: 20.190,00 EUR

Renault Clio zasluženo zauzima prvo mjesto na listi vozila s najmanjom potrošnjom goriva, s potrošnjom od impresivnih 4,1 litara na 100 km. 

Ovaj model, opremljen dizelskim motorom dCi 100 snage 74 kW (100 KS), ne samo da postavlja rekord u niskoj potrošnji goriva na ovoj listi, već i ističe se kao vozilo s najslabijim motorom među navedenim automobilima. 

Unatoč svojoj skromnoj snazi, ubrzanje od 0-100 km/h za 11,4 sekundi čini ga dovoljno živahnom opcijom za gradsku vožnju. 

No, ono što ovaj model čini još privlačnijim je izrazito pristupačna cijena osnovnog modela, svega 20.190,00 EUR. 

Renault Clio, osim što je štedljiv, nudi ekonomičnost uz nisku cijenu, što ga čini izuzetno konkurentnim izborom za one koji traže automobil s malom potrošnjom goriva i pristupačnom cijenom.

Hibridni automobili s najmanjom potrošnjom goriva (eng. mild-hibrid)

Hibridni pogoni kod automobila su novija tehnologija koja se na tržištu pojavila prije svega nekoliko godina.

Kod automobila na hibridni pogon, uz benzinski motor koji primarno pogoni vozilo, ugrađuju se baterije i elektromotor.

Proizvođači na različite načine ugrađuju i kombiniraju benzinski i električni motor.

Najčešće, benzinski motor proizvodi električnu energiju koja se pohranjuje u baterijama.

Električna energija pohranjena u baterijama se koristi u elektromotoru koji služi za pogon vozila.

Kod manjih brzina vozilo se pogoni isključivo električnom energijom iz baterije, dok kod većih brzina pogon primarno preuzima benzinski motor.

Takvim korištenjem energije dolazi do velikih ušteda u potrošnji goriva zbog čega su upravo vozila s hibridnim pogonom vozila koja danas troše najmanje goriva.

U nastavku pogledaj listu vozila s hibridnim pogonom koja troše najmanje goriva.

5. Kia Niro 1,6 GAS HEV


Potrošnja goriva: 4,4 l/100 km
Motor: 1,6 GAS HEV
Snaga motora: 77,2 + 10,1 kW (117 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h):  -
Cijena osnovnog modela: 30.399,00 EUR

Kia Niro se ističe kao vozilo s izuzetno niskom potrošnjom goriva, impresivnih 4,4 litara na 100 kilometara. 

Ovaj SUV ne samo da pruža prostranost i udobnost, već se ističe i elektromotorom jačine 10,1 kW koji doprinosi snazi motora od 77,2 kW, rezultirajući ukupno snažnih 117 konjskih snaga. 

Cijena osnovnog modela od 30.399,00 EUR čini ga vrlo pristupačnim izborom. 

Važno je napomenuti da Kia Niro troši manje goriva čak i od konkurenata poput Peugeot 208 (4,5 l/100 km), Honda Jazz (4,5 l/100 km), Mazda 2 (4,7 l/100 km) i Dacia Jogger (4,8 l/100 km). 

Ova kombinacija izvanredne ekonomičnosti goriva, snage i prostranosti čini Kiu Niro optimalnim izborom za vozače koji traže učinkovitost, stil te istovremeno žele smanjiti potrošnju goriva.

4. Suzuki Swace 1,8 CVT Hybrid


Potrošnja goriva: 4,4 l/100 km
Motor: 1,8 CVT Hybrid
Snaga motora: 72 kW (98 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h):  11.1 s
Cijena osnovnog modela: 28.956.83 EUR

Suzuki Swace je obiteljski karavan koji se ističe svojom malom potrošnjom goriva. 

S prosječnom potrošnjom od samo 4,4 l/100 km, Swace je jedan od najekonomičnijih automobila na tržištu.

Swace pokreće 1,8-litreni hibridni motor koji proizvodi 98 KS. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 11,1 sekundi, što je sasvim dovoljno za svakodnevnu vožnju.

Swace je također opremljen s nizom sigurnosnih značajki, uključujući sustav automatskog kočenja u nuždi, sustav upozorenja na napuštanje trake i sustav automatskog nadzora brzine.

Cijena osnovnog modela iznosi 28.956,83 eura.

Iako je Swace možda manje popularan izbor od nekih drugih automobila na ovoj listi, on nudi izvrsnu vrijednost za novac za vozače koji traže automobil s malom potrošnjom goriva i solidnim performansama.

Jedna zanimljiva informacija o Swaceu je da je izgrađen na istoj platformi kao i Toyota Corolla. 

To znači da dijeli mnoge iste značajke, uključujući udobnost vožnje i kvalitetu izrade.

3. Renault Clio E-Tech full hybrid 145


Potrošnja goriva: 4,1 l/100 km
Motor: E-Tech full hybrid 145
Snaga motora: 105 kW (145 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h): 9,3 s
Cijena osnovnog modela: 25.890,00 EUR

Renault Clio, poznati kompaktni hatchback, sada je dostupan i u hibridnoj verziji - Clio E-Tech full hybrid 145. 

Ovaj model se ističe kao jedan od najekonomičnijih u svojoj klasi, s iznimno niskom prosječnom potrošnjom od samo 4,1 litara na 100 kilometara. 

Hibridni sustav Clia E-Techa sastoji se od 1,6-litrenog benzinskog motora i dva elektromotora koji daju ukupnu izlaznu snagu od 145 KS koja će osigurati dinamičnu vožnju. 

S dodatnim značajkama poput sustava automatskog kočenja u nuždi, upozorenja na napuštanje trake i automatskog nadzora brzine, Clio E-Tech pruža i napredne sigurnosne sustave. 

Cijena osnovnog modela iznosi 25.890 eura, što čini ovaj hibridni model ne samo ekonomičnim, već i izuzetno pristupačnim.

Osim niskih troškova goriva, Clio E-Tech se ističe i svojim modernim dizajnom, udobnom unutrašnjosti te naprednim hibridnim sustavom s inovativnom automatskom mjenjačkom kutijom bez stupnjeva prijenosa. 

Dodatno, model se ističe kao jedan od najtiših hibrida na tržištu i pruža udobnost kako u gradskim, tako i na autocestama. 

Sve navedeno ukazuje da je Renault Clio E-Tech full hybrid 145 mnogo više od obične hibridne verzije popularnog hatchbacka, već automobil koji kombinira izvrsnu vrijednost za novac s visokim performansama, pouzdanošću i udobnošću.

2. Hyundai Kona 1.6 Gdi HEV


Potrošnja goriva: 3,9 l/100 km
Motor: 1.6 Gdi HEV
Snaga motora: 77,2 kW (105 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h): -
Cijena osnovnog modela: 29.990,00 EUR

Hyundai Kona je izvrsna opcija za one koji žele uštedjeti na gorivu. 

S potrošnjom od samo 3,9 litara na 100 kilometara, pruža solidne performanse uz 1,6 litreni benzinski motor i električni motor koji zajedno isporučuju 105 konjskih snaga. 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 11,2 sekunde.

Osim iznimno malom potrošnjom goriva, Kona se ističe prostranošću i bogatom opremom. 

Različite pogonske opcije, uključujući potpuno električni pogon, omogućuju prilagodbu vozila prema tvojim potrebama i proračunu.

Hyundai Kona pruža sjajnu kombinaciju ekonomske vožnje, prostranosti i opreme, čineći je izvrsnim izborom među hibridnim SUV-ovima.

1. Toyota Yaris 1,5 l VVT-ie


Potrošnja goriva: 3,8 l/100 km
Motor: 1,5 l VVT-ie
Snaga motora: 85 kW (116 KS)
Ubrzanje (0-100 km/h): 9,7 s
Cijena osnovnog modela: 22.950 EUR

Toyota Yaris je savršen izbor za sve koji traže mali gradski automobil s izuzetno niskom potrošnjom goriva. 

S motorom od 1,5 litara i snagom od 85 kW (116 KS), Yaris se ističe ubrzanjem od 0-100 km/h za samo 9,7 sekundi. 

Ono što ga čini posebno privlačnim je nevjerojatno niska potrošnja goriva od 3,8 l/100 km, što ga čini jednim od najučinkovitijih hibrida na tržištu. 

Osim izvanrednih performansi motora, Yaris se ističe i pristupačnom cijenom od 22.950 EUR za osnovni model. 

Ova hibridna verzija ne samo da troši najmanje goriva među hibridnim vozilima, već i među svim dostupnim automobilima na tržištu. 

S iznimno niskim troškovima goriva, izuzetnim ubrzanjem i povoljnom cijenom, Toyota Yaris postaje idealan automobil za gradske vožnje. 

Za sve one koji su u potrazi za ekonomičnim automobilom s visokom učinkovitošću, Yaris se nameće kao izvrstan izbor koji ima odlične performanse i savršenu ekonomičnost.


Patrik Kranjčec
Patrik K.
Mag. Ing. Aeronaut.
Patrik je zaljubljenik u promet. Cilj mu je edukacijom kandidata za vozače povećati sigurnost prometa na hrvatskim cestama.

Planiraš upisati ili već ideš u autoškolu?

Pa što čekaš!?
Rješavaj testove i osiguraj si prolaz iz prve!